Al 2.000 downloads spookfile-app

15-04-2015

De komende dagen ontvangen nog eens 6.000 weggebruikers in de regio Tilburg – Eindhoven een uitnodiging om deel te nemen aan het project Spookfiles A58. In totaal zijn hiermee 15.000 mensen uitgenodigd voor het project.

Bij het project Spookfiles A58 kunnen mensen die regelmatig op de A58 rijden, een app op hun smartphone installeren. Deze ‘spookfile-app’ waarschuwt weggebruikers tijdig om snelheid te verminderen vanwege opkomende drukte. Door dit advies op te volgen, worden schokeffecten in het verkeer voorkomen en rijdt het verkeer meer gelijkmatig door.

Inmiddels hebben zo’n 2.000 mensen de app van FlowPatrol, SmartCAR of ZOOF gedownload. Zij merken vooral dat ze meer gelijkmatig kunnen rijden. Om echt effecten in het verkeer te zien, zijn nog veel meer deelnemers nodig. 2% van de weggebruikers moet hiervoor de adviezen van de apps opvolgen. Voor de A58 gaat het dan om 1.500 mensen per dag. Daarom ontvangen nu opnieuw 6.000 mensen een uitnodiging om deel te nemen.

De deelnemers van het eerste uur nemen deel aan een belangrijke testfase. Door de app te gebruiken, helpen ze mee om de technieken te verbeteren en uit te breiden. De A58 fungeert hierbij als een soort praktijklab. De ambitie van het project is om een basis te leggen voor slimme technieken die zorgen voor betere verkeersdoorstroming in Nederland en Europa.

Doe ook mee!

Nieuwsbrief

Doe er wat aan! Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gehouden van de start van het project.

You are here

Volg ons